Strandzeilen Saubain
  S57 S363 S440
 
   
  01/10/13 :: Eindbalans EK Strandzeilen 2013 St. Peter-Ording
27/09/13 :: EK 2013 Sankt Peter-Ording -- UPDATE 27/09
30/06/13 :: JJ De Grave Cup 2013
 
 

Media

Op deze pagina vind je krantenartikels en interviews over strandzeilen. Deze lijst is nog niet volledig en zal binnekort nog aangevuld worden met de resterende artikels.

  'Belgen kapen medailles weg op WK Strandzeilen' - Westhoek.be


Vorige week vond het wereldkampioenschap strandzeilen plaats op het immense strand van Le Touquet, Paris Plage. 157 deelnemers van zestien verschillende nationaliteiten lieten het beste van zichzelf zien. De Belgen lieten zich wederom niet onbetuigd. In klasse 2 verlengde de heersende wereldkampioen, Koksijdenaar Johan Sobry, zijn titel. Egon Plovier werd tweede in de klasse 3. In het landenklassement haalden de Belgen een gouden medaille voor klasse 2, en de piloten van klasse 3 en klasse standart kaapten de zilveren medaille weg. Bovendien werd Koksijdenaar Matthia Saubain bekroond tot "beste Junior".

De top 5 van klasse 2 werd gedomineerd door de Belgen. De Koksijdenaar Johan Sobry werd in 2004 voor de eerste maal wereldkampioen en wist dit jaar zijn titel voor nog eens twee jaar te verlengen. Bernard Morel was de enige Fransman die een plaatsje binnen de top 5 wist te versieren, vůůr Henri Demuysere die derde werd en Peter Allemeersch. Alexander Maere, eveneens afkomstig uit Koksijde en de jongste piloot van zijn klasse, werd vijfde. Een heel knappe prestatie daar dit de eerste keer was dat de piloot deelnam aan een internationaal kampioenschap. In het landenklassement van klasse 2 kaapte BelgiŽ dan ook de gouden medaille weg, voor Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland.

Klasse 3, de formule 1 van het zeilwagenrijden, wordt traditioneel bepaald door de Franse piloten. Toch kon Egon Plovier als tweede het kampioenschap eindigen. Erwin Lemmens en Benny Dezeure, respectievelijk tiende en elfde in het totaalklassement, werden eervol tweede en derde Belg. In het landenklassement van klasse 3 werden de Belgen knap tweede, na gastland Frankrijk en vůůr Duitsland, Groot-BritanniŽ, Zweden, Denemarken, Duitsland en Canada.

In de klasse Standart eindigde de eerste Belg, Yann Demuysere, op de zesde plaats, gevolgd door Thierry Kaisin, 7e , en Matthia Saubain als 13e in de ranking. Deze zestienjarige uit Koksijde nam vorig jaar reeds deel aan de Europese kampioenschappen. Bovendien werd Matthia dit jaar door de Fransen met de titel "beste Junior" beloond, een hele eer voor een Belgische piloot in Frankrijk!

Ook in de klasse Standart won Frankrijk de gouden medaille en werd het zilver voor BelgiŽ. Groot-BritanniŽ werd derde, gevolgd door ArgentiniŽ, Ierland, Denemarken, de Verenigde Staten van Amerika, BraziliŽ, Nederland en Marokko.

-- http://www.westhoek.be/


Klik op de foto om te vergroten.