Strandzeilen Saubain
  S57 S363 S440
 
   
  01/10/13 :: Eindbalans EK Strandzeilen 2013 St. Peter-Ording
27/09/13 :: EK 2013 Sankt Peter-Ording -- UPDATE 27/09
30/06/13 :: JJ De Grave Cup 2013
 
 

Nieuws

  Hier vind je het volledige nieuwsarchief in tegenstelling tot de voorpagina waar slechts de recentste berichten op staan.
zeilen, strandzeilen, de panne, koksijde, oostduinkerke, dunkerque, char a voile,standart, zeilwagen, zeilwagenrijden, zeilclub, zeilwagenclub, de krab, rsyc, sycod, lazef, les freres dumont, l'oiseau blue, lfd, Grand prix, GP, westhoek, zeil, voile, zeilmaker, terschelling, le touquet, saint pabu, WK, EK, strand, zee , vakantie, golven,zeilpak, zeilpakken, decathlon,droogpak,droogpakken

29/09/09 -- Medailles op het EK!

Na een rit van twaalf uur waren we eindelijk toegekomen bij ons huisje in St. Peter Ording. Het was nog net niet donker dus hadden we nog de gelegenheid om vlug eens een kijkje te gaan nemen naar het strand. Daar waren we zeer onder de indruk van de omvang van het strand want de waterlijn was niet zichtbaar vanwaar we op het strand kwamen. Dat beloofde voor de volgende dagen. De zaterdag hadden we de hele dag tijd om de zeilwagens op te tuigen en ze te laten keuren volgens de opgelegde specificaties waaraan de Standart klasse moet voldoen. Nadat alles in orde was met de wagens maakten we ons klaar voor eventuele manches die nog savonds zouden gereden worden. Helaas was er niet genoeg wind waardoor we moesten wachten tot de volgende dag.

De zondag vertrokken we naar het verste en grootste parcours, het parcours B. Hier kon iedere klasse een manche rijden. De maandag was er eveneens niet genoeg wind om nog een manche te kunnen rijden. De dinsdag stond er in tegenstelling tot de vorige dag een goeie wind waardoor we een manche konden rijden op het Parcours B en één op het parcours A. Tijdens deze derde manche wist Matthia ondanks een slechte start een tweede plaats te veroveren met alleen de veelvuldige kampioen Damien Telle voor hem! Julie reed in de derde manche ook op haar best en wist hiermee maar liefst een elfde plaats mee te veroveren!

De woensdag werden er ook gestart met een wind van maar liefst 7 beaufort. Er zijn topsnelheden gehaald van meer dan 100kph! Het parcours was zeer vlak behalve één plaats waar het water een diepe put verborg. Door hier met volle snelheid door te rijden zijn er twaalf standarts zwaar beschadigd geraakt waaronder die van Matthia. Na een hele namiddag repareren met polyester en de hele nacht drogen stonden alle karren tegen alle verwachtingen in toch op het strand klaar om een eventuele start te doen! Door de schrik echter van de dag ervoor en de even harde wind besloot de organisatie om de wedstrijden de donderdag toch niet te laten doorgaan. De vrijdag begon zonder wind maar die kwam stilaan op tot er in de namiddag uiteindelijk toch nog genoeg wind was om twee manches te kunnen rijden! Hier haalden Matthia en Julie heel goeie resultaten die vooral voor Julie van groot belang waren. Deze twee manches zorgden ervoor dat Julie op de eerste plaats van de vrouwen stond en daarmee Europees Kampioen van de vrouwen werd. 

Matthia en Julie haalden respectievelijk een 9e en 19e plaats, Julie is Europees Kampioen Vrouwen en Matthia staat samen met Yann Demuysere en Jacob Nollet op het podium voor zilver bij het landenklassement bij de klasse Standart.

Het was een super week en een zeer geslaagd kampioenschap waar er mooie herinneringen aan zullen blijven! 

Berichten (7):

fam vieren (06:50 03/10/2009)
  Das straffe kost. Een dikke proficiat aan het gehele team, met in het bijzonder aan Julie. Iets om fier op te zijn.
 
yves (09:42 30/09/2009)
  awel chapeau !!!!
 
Melissa (09:26 30/09/2009)
  Proficiat Julie!!!!
Je hebt dat weer super gedaan hé :-)
 
Annelies (07:31 30/09/2009)
  Amai zeg, dat is hier een prachtige site zeg, proficiat en vooraal aan de super prestaties van nichtje en neefje en natuurlijk ook nonkel Dan met zijnen velo!!! We zijn trots op jullie wi zeg whoeeeee
 
An S315 (20:12 29/09/2009)
  Van harte proficiat met jullie welverdiende resultaten! Nog nooit Danny zo zien glunderen als toen Julie op het podium stond.
 
       < 1 2 >


Plaats een berichtje:

Naam:
Tekst:

Vul het getal 10.8 zonder het puntje in het onderstaand vakje in:
  - (Dit is bescherming tegen spam.)