Strandzeilen Saubain
  S57 S363 S440
 
   
  01/10/13 :: Eindbalans EK Strandzeilen 2013 St. Peter-Ording
27/09/13 :: EK 2013 Sankt Peter-Ording -- UPDATE 27/09
30/06/13 :: JJ De Grave Cup 2013
 
 

Nieuws

  Hier vind je het volledige nieuwsarchief in tegenstelling tot de voorpagina waar slechts de recentste berichten op staan.
zeilen, strandzeilen, de panne, koksijde, oostduinkerke, dunkerque, char a voile,standart, zeilwagen, zeilwagenrijden, zeilclub, zeilwagenclub, de krab, rsyc, sycod, lazef, les freres dumont, l'oiseau blue, lfd, Grand prix, GP, westhoek, zeil, voile, zeilmaker, terschelling, le touquet, saint pabu, WK, EK, strand, zee , vakantie, golven,zeilpak, zeilpakken, decathlon,droogpak,droogpakken

12/09/10 -- Demuysere Cup

Een weekend vroeg opstaan, een nieuwe zeilwagenwestrijd! De Demuysere Cup is ook een klassieker onder de zeilwagenwedstrijden die al jaren gereden word. Julie en Matthia schreven zich in voor deze koers. 

De zaterdag stond er een stevige wind van 10 à 11 m/s. De eerste manche begon goed maar plots stond Julie stil na de bocht ter hoogte van Frankrijk. Een platte band waarschijnlijk veroorzaakt door de vele scherpe schelpen en stenen die die dag op het strand lagen. Ze kreeg een reservewiel maar wanneer ze bij de zone aan de kant van De panne arriveerde stond de band opnieuw plat. Julie was echter niet alleen, gedurende de eerste manche plooide het bevestigingsonderdeel voor het rechterwiel van Matthia waardoor de wielen scheef stonden ten opzichte van elkaar en de kar sterk afremde.

Tot zover de chaos van de eerste manche dachten we maar niets was minder waar. Tegen de tweede manche was de kar van Matthia hersteld en kon ook Julie starten. Maar door de hoge snelheden die behaald werden en enkele slecht geplaatste putten scheurde Julie een van haar assen. Matthia reed deze manche uit en behaalde een 8e plaats. Dit kon ook op tijd hersteld worden voor de derde manche. De derde manche finishten zowel Julie als Matthia op een respectievelijk 9e en 7e plaats.

De zondag verliep zonder verdere materiaalproblemen en er werden eveneens 3 manches gereden. Julie behaalde een 9e, 8e en 7e plaats, Matthia een 7e, 5e en 5e plaats. 

In het totaalklassement eindigde Matthia op de 7e en Julie op een 8e plaats op 13 deelnemers.
Op naar de volgende koers, de Potjesregatta, met hopelijk een beetje minder materiaalproblemen!

Berichten (2):

Julie (17:47 15/09/2010)
  Hopelijk hebben we nu alles gebroken dat gebroken kon worden en zal het kampioenschap beter verlopen ;-)
 
El daddy (19:36 12/09/2010)
  Een technical en financial day om vlug te vergeten!! Zeiltjes doen hun werk!
 
       < 1 >


Plaats een berichtje:

Naam:
Tekst:

Vul het getal 16.6 zonder het puntje in het onderstaand vakje in:
  - (Dit is bescherming tegen spam.)